Kissalla kaamosmasennus?

Olen monesti miettinyt, että kärsiikö kissa kaamosmasennuksesta. Ellillä on kaamoksen aikaan juoksut tauolla, mutta se on varmasti enemmän biologista. Kaikki muutkin eläimet on enemmän tai vähemmän talvimoodissa. Syy kysymykseen löytyy tästä kuvasta:

Resized_20161122_065518.jpeg

Pistän kirkasvalolampun päälle aamuisin, että itse herään. Mä en tiedä miten tulisin ilman toimeen. Lamppu piristää ja hoitaa mieltä. Kun laitan lampun päälle niin Ellillä on tapana tulla istumaan suoraan kirkasvalolampun eteen. Kissan figuuri vain näkyy. Toimiiko kirkasvalolamppu samalla tavalla kissalle kuin minulle? Vai onko kirkasvalolampun edessä joku pieni infrapuna tai sähkökenttä, joka kutittelee kivasti? Onko tuo kissan reviirikäyttäytymistä? Vai miksi Elli tykkää mennä suoraan lampun eteen istumaan? Mysteeri …

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kissalla kaamosmasennus?

  1. Mamma N sanoo:

    Elli tuntuu ymmärtäneen valon merkityksen hienosti.

    Tykkää

  2. Paula sanoo:

    Vaikea sanoa. Luulisi, että kissalle valo on jopa tärkeämpää kuin ihmisille, mm. valo säätelee lisääntymiskäyttäytymistä. Olin luennolla, jossa puhuttiin tästä. Luennon piti italialainen, joka oli yllättänyt siitä, että suomalaisilla kissoilla monesti on juoksutauko kaikkein valoisimman ajan keskellä kesää. Niin on meidänkin kissoilla. Hassua että Rauhalle alkoi just juoksu estolääkityksestä (melatoniini) huolimatta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s