Elli kissanäyttelyssä

Me oltiin Ellin kanssa kissanäyttelyssä. Ei mennyt ihan putkeen ..

Sain Ellin kannettua tuomarin pöydälle ilman suurempia sihinöitä ja sähinöitä. Tuomarin yritykset ottaa kontaktia Elliin päättyivät kuitenkin aggressiiviseen sähinään ja uhkailuihin. Tuomari totesi että ”tuota kissaa ei tarvitse enää näyttelyyn tuoda”. Vähän aikaa tuntui todella pahalta. Miksi mun ylpeys ja rakas lapsi käyttäytyy niin huonosti?

Tuomari olisi voinut hylätä kissan, mutta arvosteli Ellin kuitenkin koskematta kissaan. Olin todella huojentunut, kun saatiin serti. Nyt niitä on kolme kasassa, joten Elli valmistui Championiksi. Ja todellakin, se oli viimeinen näyttely Ellin osalta.

20161217_181858

”Menkää pois!”

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Elli kissanäyttelyssä

 1. Paula sanoo:

  Onnea tittelistä Ellille ja sinulle! (Tiedäthän, että titteliä varten pitää vielä lähettää valmistumisilmoitus Kissaliittoon. Lomake löytyy Kissaliiton sivuilta.) Tuomarikin osaltaan voi vaikuttaa kissan käyttäytymiseen, ja tuomarit ovat hyvin erilaisia. Kiva silti että tämä tuomari arvosteli ja antoi sertin. Ellihän on aiemmin ollut ihan nätisti näyttelyissä, niissä kahdessa, joissa on ollut. Kokemuksen puutetta tuo käyttäytyminen varmasti oli. Tuttua tuollainen silti meille, Rauha muuttuu välillä Räyhäksi tuomarin pöydällä, ja Ruska on taas monesti näyttelyssä kiukutellut minulle, ei vieraille. Jotkut tuomarit osaavat rauhoittaa vihaisen ja pelkäävän kissan, toiset eivät koske tikullakaan. Kerran Rauha jäi ilman sertiä, ei käyttäytymisen takia vaan siksi, että pää ja naama (silmät, korvat, nenä, leuka) olivat tuomarin mielestä jotenkin vääränlaiset. Kun kissa käyttäytyy huonosti, kun sitä moititaan tai kun se menestyy hienosti, se vaikuttaa hämmästyttävän voimakkaasti omistajaan, ainakin minuun. Siksi ymmärrän sinua. Tuon tunteen takia ei silti kannata tehdä mitään päätöksiä. Elli on hieno kissa. Esim. mahd. pentujen saamisen ja leikkaamisen jälkeen kannattaisi yrittää uudestaan. Silloin aletaan taas alusta. Kolmesta sertistä kissa valmistuu premieriksi. Eri asia on, jos et ole itse päässyt näyttelyiden makuun. Minulle näyttelyissä käymisen hauskuus on toisten kissaihmisten ja ”kissasukulaisten” tapaaminen.

  Tykkää

 2. Ellimellin sanoo:

  Kiitos Paula 🙂 Juu, tiesin kyllä että sitä pitää ”anoa”, vaikkakaan en vielä ole selvittänyt millainen se haku on.

  Ellillä on etenkin viimeisen vuoden aikana ilmaantunut tapa lyödä ja kynsäistä muita paitsi minua. Mummolan väki ei välitä enää edes koskea Elliin ku tulee ”luuvitosesta”. Osasin odottaa, että näyttely tulee menemään kutakuinkin noin. Lainatakseni samaisen tuomarin sanoja niin ”on todella kaunis kissa mutta ei näyttelykelpoinen”. Mitä turhaan viedä kissaa sinne stressaantumaan. Lisäksi nyt me saavutettiin Ellin kanssa se, mikä oli tarkoituskin saavuttaa.

  Ja mitä itseeni tulee niin myönnän että näyttelytoiminta ei ole mun juttu. Siellä on monta asiaa, mitä en ole ymmärtänyt: Miksi on pakko kökkiä koko 8 tuntia näyttelytiloissa? Miksi pitää kerätä lappuja, mistä ei kuitenkaan saa mitään selvää? Eikö ne tuomarit anna kuitenkin aika lailla samat kommentit joka kerran. Pään leveys ja hännän suhde vartaloon on kuitenkin sama kun edellisellä kerralla?! Miksi häkit pitää sisustaa kaiken maailman verhoilla? En ymmärrä miten eurooppalaista ja jotain hienoa pitkäkarvaista verrataan loppupanelissa keskenään. Eikö ne hienot pitkäkarvaiset aina vie voiton?

  No siellä on paljon samanhenkisiä ihmisiä, saa kontakteja ja vinkkejä, ja myynnissä on kaiken maailman kissa-aiheisia aarteita ja ruokia keskitetysti.

  Tykkää

  • Paula sanoo:

   Ymmärrän kyllä. En minäkään tällä tietämällä meinaa käyttää Rauhaa näyttelyissä, kuin yhden puuttuvan sertin verran. Se pitää kylläkin hakea Tallinnasta tai muualta ulkomailta. Sitten aion leikata Rauhan. Ruskan kanssa suunnittelen vielä jatkavani.

   Tykkää

 3. Tiina sanoo:

  Kissani valmistui kesällä Premieriksi ja en kyllä lähettänyt mitään lomaketta enkä ollut sellaisesta edes kuullut, vaan parin päivän päästä tuli rotukirjaajalta viesti, jossa sanottiin, että ”Kissasi uusi titteli on nyt vahvistettu rekisteritietoihin. Voit halutessasi tilata kissalle maksullisen FIFen titteliruusukkeen osoitteella…”. Premier-ruusukkeen sain heti näyttelyn järjestäjältä, titteli oli merkitty arvostelulomakkeeseen sihteeristössä. Maksullista ruusuketta en halunnut. Toiminkohan väärin vai onko asiassa menossa ylimenokausi.

  Onneksi olkoon tittelistä, Minunkin kiltti, ihmisrakas kissani sähisi kahden jälkimmäisen tuomarin käsissä ja viimeistä koetti jopa huitaista tassulla sen jälkeen, kun serti oli jo luvattu. Tuomari pomppasi syrjään ja papereita lensi lattialle. Oletan, että kun meillä on kotona niin rauhallista, niin näyttelyhulina oli äkkiseltään kissalle ja ehkä itsellenikin vähän liikaa, Häkkipaikkamme oli aika levottomassa kohdassa, ennen viimeistä arvostelua joku kovaääninen mies tuli sitkeästi jututtamaan ja jälkeenpäin vielä tajusin, että kissa ei ollut syönyt juuri mitään koko päivänä. Jos vielä olisimme vastaavassa tilanteessa, ottaisin jotain oikein herkkua mukaan ja arvostelutilanteeseen lempilelun.

  Tykkää

  • Ellimellin sanoo:

   En usko että ne poistaa sulta sitä, jos ovat kirjanneet. Näkyyköhän omakissassa?

   Ilmeisesti aika tavallista, että kissat vähän soittavat mieltään. Näyttely luonne vähän mittaantuu sillä, että kuinka paljon kestää stressiä. Erilaiset temput tietysti auttavat. itse olin tosi hermona näyttelyyn menemisen johdosta niin kyllähän se kissaan tarttuu.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s