Tiineen kissan emätinvuoto

Ellin emättimestä tulee jotain ruskehtavan näköistä vuotoa niukalti eikä paino ole noussut. Itseasiassa se on hieman laskenut. Googletin asiaa ja löysin tämän:

”Jos erite ei haise poikkeavalle, ei ole mitään hätää. Tiineellä kissalla voi olla vuotoa tiineyden aikana. Jos vuotoa alkaa olla reilusti siis häiritsevästi, on syytä käyttää kissasi lääkärillä. Kohtutulehduserite on usein hyvin vaaleaa ja se vaatii kissan hoitamisen. Tulehdus voi tarkoittaa sitä, että pennut imeytyvät takaisin emon elimistöön ja siksikin kannattaa tarkistaa tilanne. Lääkäri voi ultrata naaraan kohdun ja nähdä mikä siellä on tilanne. Ruskehtava vuoto taas voi tarkoittaa, että sikiöt tai joku niistä on menehtynyt – saattaa tulla ulos, saattaa muumioitua ja tulla muiden pentujen mukana synnytyksessä tai imeytyy elimistöön takaisin. Tuota ruskehtavaa vuotoa saattaa loppuvaiheessa tulla ilman mitään erityistä ongelmaa ja jos se ei haise, on tilanne ok.

Kissan käytöksestä yleensä huomaa jos jokin on vialla. Se alkaa nuolla itseään (takapuoltaan) enemmän, se saattaa mennä apaattiseksi, lopettaa syömisen tai on selvästi hermostunut ja sairaan oloinen.

Jos olet epävarma, käytä kissasi tutkittavana, siellä selviää paremmin missä mennään. ”

Maha on kasvanut, mutta muuten Elli on hoikistunut. Liekö aluksi ollut enemmän turvotusta ja sen takia paino oli suhteessa korkeampi. Jokin mun vaisto kuitenki sanoo  et mahassa on yksi tai kaksi kuollutta pentua. Jos näin on niin sekin selittäisi että paino ei ole enää noussut.

Tiedustelin asiaa eilen Elliltä itseltään. Se kuunteli, korva kääntyi ja sitten käänsi katseen alas ja näytti surulliselta. Kysyin samaa uudestaan ja sama juttu.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tiineen kissan emätinvuoto

 1. Paula Eskola sanoo:

  Katselin Ruskan ja Rauhan painotaulukot. Niissä ei painon laskua ole ollut, muutaman kerran on paino mennyt 100 g alaspäin, mutta suunta on ollut yleisesti ylöspäin. Kun Ruska synnytti ekan kerran, neljän pennun synnyttyä Ruska ”synnytti” viidennen, jonka kasvattajan kanssa tulkitsimme viidennen pennun tai pikemminkin sen istukan kudosjäänteeksi. Se oli jonkinlainen pieni rinkula. Tiineyden aikana minä en mitään poikkeavaa ollut huomannut. Rauhalta puolestaan tuli kummankin tiineyden loppupuolella ruskeahkoa vuotoa emättimestä. Rauha vuosi myös synnytyksen jälkeen paljon kauemmin kuin Ruska. Tämä korostui senkin takia, että Rauha oli varsinkin toisen synnytyksen jälkeen niin paksu, ettei pystynyt itse puhdistamaan itseään. Ruska sen sijaan pystyi itse huolehtimaan puhtaudestaan, joten vuotoa ei joko ollut tai sitä ei huomannut. Rauhallista loppuodotusaikaa Ellille.

  Liked by 1 henkilö

 2. Ellimellin sanoo:

  Soitin nyt varmuudeksi eläinlääkärille vielä. Eläinlääkäri epäili hetken, että onko kissa edes tiineenä 😀 Mutta eiköhän se ole. Painosta ei tarvitse olla niin huolissaan. Kun keskustelin niin tajusin itsekkin, että Elli söi aika reilusti ja usein alussa. Itselleni tuli sellainen olo, että Elli söi helpottaakseen pahaa oloaan. Nyt voi olla niin, että pentuja on niin paljon, että tulee tukala olo syömisestä, koska mahassa ei ole tilaa. Pääasia on että kissa kuitenkin syö ja on hyvinvoiva.

  Vuoto on sitten se vaarallisempi asia. Jos tulee hajuja tai vuoto on runsasta niin sitten se on mars eläinlääkäriin. Lisäksi, pentuja voi olla hyvin lähellä synnytyskanavaa tai kohdun suu voi olla normaalia enemmän auki, jolloin emätin on altis tulehduksille. Toisinaan voi olla jopa parempi käydä eläinlääkärissä, jotta tulehdukset voidaan estää tällaisessa tapauksessa. Ellimellillä tarkkaillaan asiaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s