Eläinlääkärissä – kohtutulehdus

Mietin illalla tilannetta uudestaan. Seuraava päivä (eli tänään) mulla olisi tosi kiireinen. Illalla pakollisia menoja ja töissä muutama palaveri. En mä olis pystyny keskittymään töihin ollenkaan, kun olisin miettinyt eläinlääkäriasiaa koko ajan. Siispä vein Ellin jo illalla pieneläinklinikan päivystykseen. Sainpahan asian hoidettua heti ja mielenrauhan itselleni.

20170404_204252.jpg

Ruskea emätin vuoto oli ilmeisesti vähäistä, koska lääkäri ei saanut siitä näytettä. Olin kolme tuntia aiemmin pyyhkinyt vuodot pois eikä uutta ollut kerinnyt tulla tilalle. Siispä ultrattiin tilanne ja otettiin verikokeet.

Elli ei tapansa mukaan oikein arvostanut tutkimuksia. Minä pidin kaksin käsin, hoitaja piti kaksin käsin, eläinlääkäri tutki ja jonkkun olisi pitänyt pitää vielä hännästä kiinni. Ultra saatiin tehtyä, mahassa näytti olevan neljä sykkivää sydäntä, ei kuolleita. Ultra ei kyl ole aivan sata varma, koska siinä on riski, että katsoo kahteen kertaan samaa pentua. Jotain nesteonteloita löytyi myös.

Veri kokeiden ottaminen olikin sitten operaatio. Kokeiltiin takajalkaa, etujalkaa ja kaulaa. Lopulta jäin katsomaan tyhjää hoitopöytää, kun veivät Ellin toiseen huoneeseen, jossa teho-osastohoitaja otti näytteet. Näytteet olivat kaikki normaaleja. Tulehdusarvot niin ikään.

Haiseva vuoto viittaa hyvin vahvasti kohtutulehdukseen, joten Elli sai entibioottikuurin synnytyksen yli sekä uuden ”eurooppalaisleikkauksen”.

20170405_072029.jpg

Mietin, että onkohan Elli kauhean loukkaantunut, kun joutui nöyryytetyksi. Yöllä Elli kuitenki hiipi varovasti rintani päälle, puski ja kehräsi. Kissan kiitos 🙂

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Eläinlääkärissä – kohtutulehdus

  1. Paula Eskola sanoo:

    Neljä pullaa uunissa, hienoa. Onnea jatkoon!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s