B synnytys

Ellillä tuli tänään emättimestä jotain mömmöä ja supisteli. Läksin kiireen vilkaa apteekkiin ostamaan viimeiset tarvikkeet synnytykseen.

Tarvikkeet B synnytykseen

20170414_155712.jpg

Ajattelin myös kirjata tarvikkeet tähän hintoineen

  • Pesälaatikko 0€
  • Emonmaidon korvike 25€
  • Betadine puhdistusliuos 10,74€
  • Käsigeeli 500ml 6,2€
  • Ruiskuja 3 kpl (2 ostettu, 1 lahjoitus) 0,4€
  • Digitaalivaaka (1g tarkkuus, käytetty) 5€
  • Tena suojalakanat 7€
  • ”Sukka” (oma liian iso, toisen sain lainaan) 25€
  • Talouspaperirulla 0,5€
  • (Kertakäyttöhanskat omasta takaa)

Yhteensä 79,84€. Lisäksi monet kasvattajat käyttävät emon eläinlääkärissä ultrassa. Itse jouduin menemään Ellin kohtutulehduksen takia ja lasku 240€. Antibiootit 15€. Eli kaikkiaan 334,84€.

Synnytyksen kulku

Synnytyksen alussa on niin kutsuttu ’esivaihe’. Kissa tulee levottomaksi ja supistelee. Kesto voi olla useita tunteja. Puen tässä vaiheessa Ellille sukan päälle. Synnytyksen toisessa vaiheessa supistukset voimistuvat ja pentujen synnytys alkaa. Minun on puututtava synnytyksen kulkuun, mutta pyrin puuttumaan mahdollisimman vähän. Kunkin pennun synnyttyä, emo saa itse huolehtia sikiöpussin poistamisesta, napanuoran katkaisusta ja pennun pesusta. Pyrin vasta sitten ottamaan pennun punnitukseen, ja syötän pennun. Miten käytännössä teen? Omassa ”sylissä” vai emon suojassa? En ole vielä ihan varma. Täytyy katsoa, miten Elli suhtautuu minun pikku ryöstöön ja kuinka automaattisesti pentu imee maitoa. Ymmärtääkseni suurimmalla osalla pennuista imemisrefleksi on kuitenkin alusta asti hyvin voimakas.

Pennut saavat olla emon hoidettavana, mutta kaappaan ne parin tunnin välein pakkosyöttöön. Jatkan tätä parin tunnin välein syöttöä noin 24 tuntia viimeisen pennun syntymästä. Herätyskello soi siis sen vuorokauden aikana aika monta kertaa. Pennuilla alkaa ensimmäisen vuorokauden jälkeen kehittyä omat vasta-aineet, joten sitten voin poistaa Ellin sukan ja emo voi ruokkia pennut. Sitten minä saan nukkua 😉

Kuningatar itse

Elli itse on rauhallinen, leikki pitkän tovin hiirellä tänään, ei pesi. Paino on 4,8kg, eli ei ole edelleenkään noussut. Nisät turvonneet, ei tule vielä maitoa. Maha näyttää siltä, kuin siellä olisi potkupallo. Kumma että kuviin en saa mahaa mitenkään näkyviin.

20170414_155953.jpg

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s