Pesälaatikkovaellus

Huoh, soitanko mä mun pomolle, että jatkaisin mun ”mammalomaa” (olen ollut tämän viikon lomalla)? Mä en oikein edelleenkään saa nukuttua. Syynä on Ellin läheisyyden kaipuu ja muuttopuuhat.

Ajattelin pentujen ruokinta operaation jälkeen, että saisin jo nukkua omassa sängyssä rauhassa. Mitä vielä. Elli rupeaa paukuttamaan ovea. Kokee ilmeisesti sen turvalliseksi, että nukun samassa huoneessa pikku kissaperheen kanssa.

20170420_035727

Kurkistin yöllä muutaman kerran myös muuten vain, että onhan kaikki hyvin. Kuvassa näkyy myös hyvin paljaaksi ajeltu maha.

Eilen menin klo 22 tienoilla nukkumaan sohvalle. Klo 23 aikaan sain unen päästä kiinni ja jo klo 24 heräsin Ellin mekastukseen. Elli oli kantanut molemmat pennut huoneen nurkkaan lattialle. Pennut vikisivät ja Elli maukui. Kannoin poppoon takaisin pesäänsä. Kohta heräsin taas vikinään, pentu samassa nurkassa ja kannan pesään. Muutaman kerran sain kantaa jonkun pennuista pesäänsä.

Aamulla klo 5 Elli aloittaa taas sellaisen mau’unta konsertin. Yritin siirtää pesää, mutta ei auttanut. Siirsin pesän takaisin alkuperäiselle paikalle. Ei kelvannut. Soitin hätäpuhelun jo parille kissatuttavallekin, kukaan ei vastannut. Keksin sitten vaihtaa pesän aluset ja vaihdoin pesän uuteen paikkaan. Huoh, pesä kelpasi, mutta mun kierrokset oli jo niin korkeat, että nukkumisesta ei tullut enää mitään. Sama odotettavissa myös ensi yönä? Täytyy sanoa, että en odota sitä kovin innokkaasti…

Pennut kuitenkin kasvavat ja kehittyvät hyvin. Lähtöpaino oli molemmilla n 90g. 4 vuorokaudessa paino on noussut molemmilla jo 145g. Noin pienillä pennuilla 10-15g painonnousu per päivä on hyvä. Sektiopotilailla painolla on lisäksi tapana laskea ensimmäisen vuorokauden aikana eikä keinoruokinta aina edesauta asiaa. Meillä on paino lähti kuitenkin heti nousuun. Käyrillä mennään.

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pesälaatikkovaellus

  1. Ellimellin sanoo:

    Täsmennettäköön vielä, että pesäpaikanvaihto kuuluu lajikäyttäytymiseen. Ymmärtääkseni myös 2-3 vrk kohdalla pitäisi olla erityisen suuri tarve vaihtaa laatikko, joka on ollut ”syntymäpesä”. Jotta saalistajat eivät löydä hajuja.

    Tykkää

  2. Paula Eskola sanoo:

    Ehkä olet kokelliutkin, mutta voisit kokeilla uutta pesää siihen paikkaan, jonne Elli roudaa pentunsa. Meilläkin on pentuja siirretty, mutta olen antanut periksi ja pannut varapesän sinne, jonne emo siirsi pentunsa. Pentuhuoneen ulkopuolelle en ole pentujen siirtämistä sallinut. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja sinullekin unirytmi palautuu.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s