Toipuminen sterilaatiosta

Siitä on kohta jo viikko, kun Elli steriloitiin. Aluksi vähän pelästyin että Ellillä on jotain komplikaatioita. Elli oli (ja on edelleen) todella vaisu, kyyhötti vain paikallaan ja jos otti syliin niin se uikutti.

20170911_075735

Elli kyyhöttää sohvalla

Tarkistin haavan, se oli siisti, eikä mitään vuotoja. Ruokahalu ok, vessaaminen ok. Vähän ripulia alkupäivinä, mutta haavan kohdalle oli ilmestynyt luumun kokoinen patti, kuten kuvassa.

20170910_183903.jpg

Kun houmasin patin oli jo myöhä ilta, joten googletin, mikä tuo patti on. En ihan ymmärtänyt, että mistä se johtuu, mutta kuuluu asiaan ja häviää pois joidenkin viikkojen kuluessa. Joillekin kissoille se tulee ja liittyy tikkeihin. Ei siis syytä huoleen.

Soitin kuitenkin varmuudeksi eläinlääkäriin Ellin apeudesta ja patista. Patti kuuluu asiaan, kuten oletinkin. Ellin vaisuus vähän ihmetytti niitäkin. Kuten sanoin, ei mitään hälyttävää leikkaushaavassa, syö, juo ja vessaa normaalisti. Ehdottivat, että Elli on vähän masentunut, kun jotain on tehty ja että punainen puku lamaannuttaa Ellin. Kysyivät, että onko Elli käyttänyt sellaista aiemmin. Kerroin, että imetyksen estoon käytin sitä, mutta sillon en huomannut mitään kummalista. Ehdottivat, että otan puvun päivän aikana pois vaikka pariksi tunniksi, valvon että Elli ei nuole haavaa ja katson että muuttuuko käytös.

Elli näytti piristyvän huomattavasti, kun puku otettiin pois. Olemus kirkastui ja otettiin muutamia onnellisia hyppyjäkin, vaikka Elli on selvästi vähän loukkaantunut minulle.

20170910_184148.jpg

Kyllä se tästä. Viikon jälkeen puku voidaan ottaa pois.

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s