Eroon kärttyisyydestä?

Kerroin taannoin, että Ellimellillä vihoiteltiin Ellin steriloinnin jälkeen. Elli oli suorastaan agressiivinen ja sähisi todella helposti. Eläinlääkärin ohjeen mukaan pidin Elliä suljetussa huoneessa yksin aluksi useita päiviä. Elli oli niin pahoillaan järjestelystä, että hellyin lopulta päästämään Ellin huoneistoon vapaasti. Elli ja Pekka sanoivatkin heti nenäpäivää. Ulkoilun aikana Ellissä alkoi taas kuitenkin näkymään kärttyisyyttä, joten suljin Ellin takaisin huoneeseensa. Tällaisia ”ulkoiluja” tehtiin valvotusti useina päivinä. Aluksi lyhyitä ja sitten vähän pitempiä. Yöt ja työpäivät Elli oli yksin huoneessaan.

Joskus ulkoilut päättyivät siihen, että Elli taas sähisi. Kun kuulin sähinän niin kannoin Ellin huoneeseensa ja suljin oven. Lopulta Elli ei antanut minun ottaa itseään enää kiinni vaan käveli itse huoneeseensa. Taisi lopulta tietää, että miksi huoneeseen joutui. Oli niin pahoillaan. Sähinät vähenivät huomattavasti, joten en enää kouluta Elliä. Kyllä meillä edelleen sähistään, mutta nyt siihen on yleensä syy.

Opin prosessin aikana, että toisinaan Pekka meni provosoimaan Elliä. Ihan tahalleen ärsytti toista. Joskus Pekka olisi halunnut leikkiä, mutta Elli sähisemällä ilmaisi, että eipäs muuten leikitä. Pekalle piti siis järjestää enemmän aktiviteettia ja leikkejä. Lisäksi huomasin, että Elli jossain määrin myöskin nautti siitä, että sai olla yksin huoneessaan. Elli arvostaa sitä, että saa olla välillä aivan rauhassa.

Luulanpa, että erittäin iso osa vihoittelusta johtui kuitenkin siitä, että Elli oli niiiiin vihainen steriloinnista. Mielenkiintoista oli, että vihoittelu ja kärttyily ei alkanut heti leikkauksen jälkeen vaan reilu kuukauden päästä. Ehkä Elli oli aluksi vähän pöllyssä, eikä heti tajunnut, mitä hänelle oli tehty. Toinen mielenkiintoinen seikka oli se, että viha ja pelko projisioitiin Pekkaa kohtaan. Elli on edelleen hieman vihainen, mutta minusta vaikuttaa, että Elli on sopeutunut tilanteeseen. Myös minun sydäntäni koskee, mutta huomaan myös, että Elli on seesteisempi kun ei hormonit pöllytä hänen päätään.

20180121_171253.jpg

Koko koulutusjakson aikana meillä on ollut myös Feliwaynferomoni haihdutin käytössä. Tällä hetkellä on puolipulloa jäljellä ja mietin, että jos annan sen kulua loppuun ja katson miten käy. Jos elämä jatkuu normaalisti, niin jätän sen pois. Jos taas agressiivisuutta ja muita käytöshäiriöitä alkaa ilmenemään taas niin varmaan pakko käyttää koko ajan. Maksaahan se, mutta eiköhän se ole hyvä, että talossa on rauha.

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Eroon kärttyisyydestä?

 1. Naukulat sanoo:

  Voi Elliä. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja normalisoituu. Ehkä kuningattaren asemasta luopuminen ottaa koville?

  Tykkää

 2. Paula Eskola sanoo:

  Voi hyvänen aika, kuinka Elli tuossa kuvassa näyttää emonsa Ruskan näköiseltä. Ja ilmekin on niin Ruskan.
  Rauha tuli vuosi sitten tehdyn steriloinnin jälkeen jotenkin ärhäkämmäksi, alkoi mm. jotenkin haastaa Ruskaa, esim. omi tämän lempioleskelupaikan olohuoneen keinutuolissa itselleen. Nyt vuoden kuluttua Ruska yhtenä päivänä palasi lempikeinutuoliinsa. Harmi kun en kirjoittanut päivämäärää ylös. Yhtäkkiä siis Rauha luopui keinutuolipaikasta ja se palautui Ruskalle. Kesällä, kun meillä oli Rauhan sisko Raita hoidossa, Rauha ei enää tullut toimeen siskonsa kanssa, vaikka puoltatoista vuotta aiemmin Raita oli meillä kaksi viikkoa hoidossa ja kissat olivat kaikki sovussa keskenään. Lisäksi Raitan viimeisenä hoitopäivänä Ruska ja Rauha saivat välissä olevan oven auki ja syntyi ilmitappelu. Rauha hyökkäsi Raitan kimppuun, tämä puolustautui, ja seuraavaksi Ruska hyökkäsi tappelevien siskosten kimppuun. Kolme kissaa pyöri rääkyvänä karvakeränä ympäri huushollia, kunnes sain ne erotettua. (Siinä hötäkässä sain pureman ja olin antibioottikuurilla.)

  Tykkää

  • Ellimellin sanoo:

   Äidin tyttö 😉

   Taisi Rauhakin ottaa leikkauksen raskaasti, joskus se harmituksen ilmaisu on vähän erikoista. Kissoilla tuntuu joskus myös olevan harvinaisen pitkä muisti …

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s