Kissojen kanssa Suomen halki?

Monet järjestävät kissoille hoitopaikan, kun ovat lähdössä pitemmälle reissuun. Ellimellin mummolan väki päätti kuitenkin ottaa kissat mukaan Inariin mökille. Mummolan väki hyppäsi illalla autojunaan Helsingistä, joka kuljetti heidät yön aikana Kolariin. Kolarista matkasivat sitten autolla loppumatkan Inariin. Kaikkiaan matkaa tuli noin 1300km.

Mummolan Sabbrakissa on tehnyt reissun jo useasti, joten hän oli ihan nätisti. Automatkallakin osaa ilmoittaa, kun tarvitsee päästä vessaan. Mummola Mosse (Ellimellin kasvatti) puolestaan ihmetteli junaa, mutta otti mallia sitten Sabbrasta, joka roikotti etutassuaan junan yläpediltä.

Itse tulin Inariin myöhemmin lentokoneella. Mummolan kissat katsoivat silmät pyöreenä, kun imaannuin mökin ikkunan taakse. Mökissä minua pakoiltiin tovi, mutta rauhoittuivat sitten. Olihan se vähän outoa, myönnän 🙂

Mossella oli kova hinkku pihalle. Onnistui työntämään kuonollaan painavan puuoven auki. Tässä taisi olla sellainen aluksi suunnitelmana. Koska ilmaannuin selän taakse niin Mosse ilmeisesti vain katseli ovea hieman lähemmin 😉 Pistimme avaimilla oven lukkoon. Fiksu kissa, ei yrittänyt enää. Vasta sitten kun ovi unohtui lukita taas.

20181001_165809.jpg

No, helpotin Mossen ulkoilun kaipuuta ulkoiluttamalla sitä valjaissa.

20181009_141716.jpg

Ulkona oli asteita nollan tietämissä. Inarin järvi oli hyytävä ja jäätymäisillään. Eipä tuntunut haittaavan Mossea, joka usein kävi kahlaamassa järvessä.

20181009_142022.jpg

Erityisen mieluisa ajankohta oli ilta, kun aurinko oli laskemassa, ja puskissa liikkui kaikanlaisia jyrsiöitä. Laskeutuva pimeys oli niin voimakas, että Helsinkiläistä rupesi nukuttamaan jo klo 20:00 tienoilla voimakkaasti. Ainakin siihen asti jaksoin aktivoitunutta eläintä viihdyttää.

Viime viikolla luonto näytti Inarissa tältä. Lähtiessäni maa alkoi jo valkenemaan. Luonto on siellä aina niin ihmeellinen. Kissat lähtivät Helsinkiin mieleellään ja vapaaehtoisesti. Ei tainnut ainakaan heihin purra Lapin kärpänen 😉

20181001_154221.jpg

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s