Kissanluukku

Monet lukijat ehkä muistavat, että meillä on mökillä kissoille aitaus, johon pääsee ikkunan kautta ja ulkona olevasta ovesta. Kissat kulkivat tottuneesti ikkunasta sisään ja ulos, mutta siihen liittyy muutamia haasteita. Kylmällä säällä mökki jäähtyy. Lisäksi tähän vuoden aikaan hyttysiä tulee ihan liikaa sisään.

Olin jo talvella tilannut kissan luukun, ja se on odottanut asennusta. Onneksi isäni on taitava käsistään. Hän otti uloimman ikkunan irti ja irrotti lasiruudun pokista. Lasileikkurilla pienensi ikkunaruutua, jotta luukku saatiin integroitua osaksi ikkunaruutua:

3945E865-936B-4DE6-B28C-B71A564C5A38

Kissanluukun alareunassa on vihreät ja punaiset klipsit. Niillä voi määrittää, että kissat pääsevät kulkemaan vapaasti sisään ja ulos, vain sisään tai vain ulos. Illalla voi esim siirtää klipsit niin että kissat pääsevät sisään, mutta ei ulos. Kissathan ei aina tule sisään silloin kun pyytää, joten tällä systeemillä kissat tulevat sisään omia aikojaan ja pysyvät sisällä. Sitten voi laittaa sisäpuolelta sisäikkunan kiinni.

Ymmärsivätkö kissat, miten luukku toimii? Ei ihan heti.

D6B30379-69C5-4F05-8253-4CBC79B2FD7C.jpeg

Tässä Elli ihmettelee, miksi hänelle ei aukaista ikkunaa. Yritin raottaa luukkua ihan vähän ja pyytää Elliä sisään. Ei Elli ymmärtänyt. No minä ymmärsin pian, että minun oli itse aukaistava luukku kokonaan auki kissoille, että he suvaitsivat tulla sisään. Kun avoimesta luukusta kulkeminen onnistui, rupesin raottamaan luukkua vain pari senttiä. No, tämän jälkeen kissat osasivat itse aukaista kiinni olevan luukun.

C71D53C0-E624-43E3-BC7C-57E35F4826F5.jpeg

Kissat tekevät joka kerta tarkistuksen, että luukusta kulkeminen on turvallista.

33BE7F91-59E1-45B1-8CDE-74A7E6E2898C.jpeg

On ollut hauska seurata, millä tyylillä kissat kulkevat sisään ja ulos. Pekalla on tapana aukaista luukku tassulla, jonka jälkeen hän työntää vasta pään sisään. Joku vain punkee sisään, toinen puskee nenän päällä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kissanluukku

  1. Rotsenrollkatti sanoo:

    Kissat ovat eläinmaailman neroja, tämä postauskin sen todistaa 😉

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s